Boerenkool
Inspiratie voor lekkere gerechten is altijd welkom. Dit keer wil ik dan ook graag een salade met jullie delen. Bij ons kwam de laatste boerenkool van het land, vandaar een variatie met boerenkool dit keer. Vroeger aten we altijd boerenkool stamppot. Ik weet dat vele mensen dit heerlijk vinden, maar ik ben er een beetje op uitgekeken. Ik daag je dan ook uit om eens iets anders te proberen met boerenkool.
Boerenkool salade met quinoa
Ingrediënten:
- 170 g quinoa
- 375 ml water
- 250 gr gekookte kikkererwten (of 1 blik van 400 gr)
- 200 g boerenkool, fijngesneden
- 3 grote winterwortels, fijngesneden
- 2 lente uitjes, fijngesneden
- Handje verse tuinkruiden zoals peterselie, fijngesneden
- 30 gr zongedroogde tomaten (op olie)
Dressing:
- 60 ml Balsamicoazijn
- 2 theelepels mosterd
- 1 grote teen knoflook
- 60 ml olijfolie extra virgine
- Geraspte schil van 1 citroen (biologisch)
- zout, peper en ahornsiroop naar smaak
Kook de quinoa in het water in 12-15 minuten gaar en laat hem iets afkoelen. Mix de groentes en kruiden in een grote bak. Meng de ingrediënten van de dressing in een bakje door elkaar, proef en voeg naar smaak ingrediënten toe. Giet de dressing samen met de quinoa bij de groentes en mix goed door elkaar.
Garneer eventueel met pompoenpitten en hennepzaad.